luni, 24 mai 2010

O ZI PLACUTA!!!!!!!!!!!!!!!

SĂ LĂSĂM PENTRU PUŢIN TIMP LA O PARTE GRIJILE ZILNICE ŞI SĂ NE LĂSĂM PURTAŢI PE ARIPILE MUZICII , SĂ NE GÂNDIM LA LUCRURI FRUMOASE ŞI SĂ AVEM ÎN SUFLET PACE .CRED CĂ MERITĂM ŞI NOI PUŢINĂ LINIŞTE SUFLETEASCĂ .

A FI PĂRINTE E MINUNAT !

A fi părinte e un lucru minunat . Atunci când mie mi s-a întâmplat acest lucru am fost cea mai fericită mămică de pe pământ . Mi-am dorit din tot sufletul să devin mămică şi aceasta s-a întâmplat într-o zi geroasă de iarnă , cu mulţi ani în urmă . Nu e uşor să creşti un copil , dacă îţi doreşti ca el să fie bun , cinstit , blând , onest Şi ... în fiecare zi copilul meu mi-a adus bucurii , fericire şi mulţumire sufletească
Dumnezeu îl va răsplăti pentru firea lui blândă , caldă , plină de iubire . Mi-a fost alături în momente grele şi -i mulţumesc din suflet pentru asta .
Sunt convinsă că la fel ca mine gândesc toţi părinţii .
De aceea vă sfătuiesc :

1. Învăţaţi-i pe copii să fie modeşti şi buni şi atunci n-o să le lipsească nici un fel de maniere politeţea nefiind, într-adevăr nimic altceva decât grija de a nu arăta nici indiferenţă şi nici dispreţ faţă de nimeni din societate. J.LOCKE

2. Educaţia copiilor e un lucru gingaş....Când duce la rezultate , ea n-a fost decât luptă şi grijă; când nu reuşeşte , durerea nu mai cunoaşte margini.”

DEMOCRIT, Fragmente, 275

3. Sunt vrednici de laudă copiii care ascultă de părinţii lor !

Luas magna natis obsequi parentibus !

4. Fii pentru părinţii tăi ceea ce ai dori să fie copiii tăi pentru tine.


Voi ce puteţi spune despre meseria de părinte ?


Fii pentru părinţii tăi ceea ce ai dori să fie copiii tăi pentru tine.



DOUĂ PRĂJITURI DELICIOASE ,

PRĂJITURĂ AMERICA

INGREDIENTE :

- 7 albuşe, o cană zahăr , o cană făină , o cană nucă , 100g ciocolată tăiată bucăţi .

CREMA :
- 7 GĂLBENUŞURI SE FREACĂ CU 7 LINGURI ZAHĂR , 10 LINGURI APĂ SE FIERB CU 3 LINGURI CAFEA . SE MĂSOARĂ SĂ RĂMÂNĂ 8 LINGURI DE CAFEA ŞI SE FIERB CU GĂLBENUŞURILE , APOI SE ADAUGĂ UN PACHET DE UNT FĂCUT SPUMĂ . SE PUNE CREMA PE BLAT ŞI PE DEASUPRA SE PRESARĂ NUCĂ MĂCINATĂ .
PE DEASUPRA SE PUNE GLAZURĂ DE CACAO .

POFTĂ BUNĂ !


PRĂJITURA DORIS
INGREDIENTE :
- 300 G zahăr , 300g nuci măcinate , 10 albuşuri

Se fac trei foi şi se coc în tava unsă şi înfăinată . Pe prima foaie se pune crema galbenă , pe a doua crema se amestecă cu ness , pe a treia foaie crema galbenă . Pe deasupra se rade ciocolată .

CREMA :
- 10 linguri zahăr , 10 gălbenuşuri
Se fierbe până se îngroaşă .După ce s-a răcit se amestecă cu 300g unt frecat spumos .

ESTE UN DELICIU !

ÎNVĂŢĂTORUL


,Atat pretuieste scoala, cat pretuieste invatatorul” (N.Iorga)
EU CRED CĂ......
....... invatatoarea da in fiecare zi copiilor cate ceva: ,,Un pic din vedere, /Din auz, din putere, /Dar mai presus de toate ne da,/Bunatate si omenie.../ Ea pe toate le stie, pentru noi”/.

ÎNVĂŢĂTORUL ....
..... ESTE o meserie frumoasa, o profesiune pe care un pedagog contemporan o compara cu cea a lui Iisus: ,,Invatatorule, porti numele sfant al celui care este Invatatorul si mantuitorul omenirii.
Numai conlucrand cu El vei putea implini obiectivul cel mai inalt al educatiei: restaurarea chipului lui Dumnezeu in sufletul copilului care vine la tine, asteptandu-se sa fie slujit din iubire, cu rabdare si gingasie, prin cuvant si exemplu ( Ion Buzasi).
Si ca o compensare a legilor firii as incheia astfel:
,,Dumnezeu are grija de buna noastra invatatoare, Cu cat ea daruieste mai mult, Cu atat INTINERESTE mai tare.”

VOI CE CREDEŢI ?

"O lupta-i viata, deci te lupta..."

"O lupta-i viata, deci te lupta..."

Să învăţăm ca atunci când ne este greu să spunem că după ploaie şi vreme rea , va veni vremea bună , că soarele va răsări şi pe strada noastră . Niciodată să nu spunem niciodată . În această lume totul este posibil , minunile sunt printre noi în fiecare zi . Ceea ce noi trebuie să facem este să fim optimişti , chiar şi atunci când nu se întrevede o cale de ieşire . Speranţa noastră trebuie să fie mereu în Dumnezeu!
Powered By Blogger